Stericlin

"VP-Group GmbH" se od svog osnivanja (1896. god.) bavi proizvodnjom širokog dijapazona elemenata za pakovanje, koji su izrađeni od papira i plastike, od klasičnih papirnih vreća za nošenje do gabaritnih transportnih paketa.

Danas je ova kompanija poznata po svojim patentiranim proizvodima kao što su: "Toptwist", "Topcraft", "Arofol", "Docufix", "Docucare".

Centar kompanije se od 1974. nalazi u Feuchtwangenu u Nemačkoj. Prozivodnja je bazirana u četiri zemlje, od kojih je najnovije postrojenje otvoreno u Kini.

Konačno, jedan od najbitnijih segmenata u proizvodnji "VP-a" je "Stericlin", odeljak koji se bavi elementima za pakovanje pri sterilizaciji i pri kontroli sterilizacije. U ove elemente se mogu ubrojati kese i rolne za pakovanje, samolepljive vreće za pakovanje, krep papir za umotavnaje, neprotkani materijal za umotavnje, hemijski indikatori za kontrolu kvaliteta sterilizacije i sl.

"VP-Stericlin" posluje po sistemu kvaliteta ISO 9001 i poseduje sve bitne sertifikate u smislu kvaliteta u proizvodnji.

"Medika Projekt" je ekskluzivni distributer "Stericlin" proizvoda za teritoriju Srbije i Crne Gore od 2002. godine.

Kvalitetom proizvoda i usluge uspeli smo da se izborimo za liderski položaj na domaćem tržištu, o čemu svedoči referentna lista u predmetnom segmentu od više desetina raznih zdravstvenih ustanova, instituta, procesnih i prehrambenih proizvođača i sl.