OP sale i tretman pacijenata

U ovaj domen poslovanja preduzeća svrstavaju se oprema i potrošni materijal koji se koriste u operacionim salama za intervencije na pacijentima, kao i oni elementi koji su potrebni za kasniju negu i tretman pacijenata.

"Medika-Projekt" se više od 10 godina bavi opremom za operacione sale, ali pre svega u domenu servisiranja, zbog čega je dugi niz godina bila ovlašćena servisna kuća elektrokautera "Erbe". Osim toga preduzeće se bavilo i održavanjem operacionih stolova i slične elektro-medicinske opreme.

U prethodnih 5 godina uspostavljena je saradnja sa nekoliko značajnih evropskih kompanija od kojih se posebno izdvaja "Maquet Critical Care AB", proizvođač pacijent respiratora, do skoro u sastavu "Siemens"-a, a od skoro sastavni deo velike "Getinge" grupacije. Osim toga tu je i "AGA" iz Nemačke – proizvođač operacionih stolova.

Od 2008. godine "Medika-Projekt" distribuira i program kreveta za bolničke sobe, intenzivnu i poluintenzivnu negu, kao i akušerska odeljenja, proizvođača "Arjo Huntleigh" (takođe u sastavu "Getinge" grupacije). Ovaj proizvođač je apsolutni evropski lider u proizvodnji opreme za produženu negu, to jest nego starijih i teško pokretnih osoba (pacijent lifteri, kade za kupanje, kolica za tuširanje, razna pomagala itd.).

Vrlo je interesantan program prethodno upotrebljavanih kreveta za intenzivnu negu, u kojem "Medika-Projekt" kvalitetne krevete proizvođača poput "Hill-Rom", generalno remontuje i dovodi u stanje potpune funkcionalnosti i prvobitnog izgleda.

Izrazito je bitna trajna kooperacija koju je "Medika-Projekt" uspostavila sa proizvođačima specifičnog potrošnog materijala, u šta se svrstavaju "Politech Silimed" - proizvođač silikonskih implantata i sličnog materijala iz Nemačke, kao i "Peters Surgical" proizvođač najkvalitetnijih hirurških konaca.